Jak vznikal kalendář na rok 2018

Už dlouho jsem měla představu, jak by bylo hezké mít jednotlivé měsíce tematicky odpovídající. Minulý rok to ztroskotalo na hledání fotografa. Pro ročník 2018 mi ale David Nogol slíbil, že to zvládneme. Znamenalo to, že focení neproběhne pouze v jeden den, ale ve čtyři různé dny. Mohli jsme tak i experimentovat s prostředím.
Samozřejmě se focení neobešlo bez problému. Podzimní termín jsme domlouvali opravdu na poslední chvíli, kdy nám listí padalo před očima každým dnem. Báli jsme se, abychom nefotili už jen holé stromy. Z původně vybraných vzpěraček zbyla pouze jedna, druhá se naštěstí včas našla, a třetí jsem zastoupila já. Podzim se fotil v Praze na Petříně. Chvílemi pršelo, ale občas i vykouklo sluníčko, tak se i navzdory špatnému počasí povedly pěkné fotky. Nesmělo chybět víno na zahřátí :)
Zimní focení se opět ukázalo problematické. Byl potřeba sníh, a na začátku nebyl vůbec, pak byly svátky, a chvíli na to už začínal tát. Opět se několikrát změnil výběr modelek. Lenka Kenisová, naše nejlepší vzpěračka se svěřila, že je v pátém měsíci těhotenství, a na focení se už necítí. Dvě modelky nakonec byly z Moravy, Eliška z Prahy, ale nemohla přijet. Lednová fotografie tedy vznikla v Praze, kde bydlí i fotograf. Na únorovou a prosincovou fotku přijel do Vilémova u Litovle. Původní představa o tom, jak modelka vstupuje do ledové vody vzala za své, když přes stále ubývající sníh, zůstala přehrada úplně zamrzlá. Další vytoužená fotka - ta s drakem, naštěstí vyšla přesně podle představ. Prosincová stránka sice vznikla v interiréru u krbu, ale i Katka si užila focení ve sněhu, kdyby náhodou  aby se z fotek dalo vybírat.
Jarní focení proběhlo opět v Praze. Ani s jarem jsme to něměli snadné. Stromy začaly odkvétat dřív, než jsme čekali. Najít místo, kde se dá pohodlně fotit a květy vypadají hezky, nám dalo zabrat. Já hledala místo na Moravě, David v Praze. Nakonec jsme se dohodli na Petříně. Dvě vzpěračky tentokrát byly z Plzně a Dorota z Prahy. Doufali jsme, že když už je to jaro, bude konečně teplo. Bohužel opět pršelo, foukalo a byla zima. Na jaře ale byla na Petříně spousta turistů, pro které jsme byli zajímavou atrakcí. Vtipné bylo, když si vietnamský kluk fotil Veroniku na stromě, a jeho slečna ho táhla naštvaně dál :) Ellen u sakury si fotilo hned několik starších pánů.
Letního focení už jsme se trošku báli. Podle předpovědi mělo vybraný víkend pršet. Já ale byla optimistka, a přesvědčila jsem fotografa, aby přesto přijel, že bude svítit sluníčko. A ono to vyšlo. Svítilo tak moc, že se muselo stínit deštníky a čekat, až zapadne. Fotilo se v Kurovickém lomu, protože vybrané vzpěračky byly ze Zlínského kraje. Lom je v chráněné oblasti, a voda má barvu jako moře. Nevýhodou bylo, že se dalo fotit jen na několika málo místech, a pak se špatně vybíralo, které z tolika hezkých fotek můžeme dát do kalendáře, aby tam nebyly modelky na stejném místě.
I přes nepřízeň počasí, stresy s domlouváním modelek a termínů focení si průběh chválím. S Davidem je perfektní domluva, vždy vyjde vstříc, je ochotný kvůli focení cestovat přes celou republiku. Věděla jsem, že i když by přišel nečekaný problém, že ho s Davidem zvládneme vyřešit, a kalendář úspěšně dokončit.
Další ročník bude opět trošku jinak laděný. Koncept ale zůstane stejný. Velká fotka krásné ženské, a v rožku malá, kde má činku nad hlavou. Pod fotkou jméno, váhová kategorie a nejlepší výkony v trhu a nadhozu. Ráda bych příznivcům kalendáře představila co nejvíce našich vzpěraček, proto kromě těch nejlepších se tu objeví i ty, co mají výkon menší, ale závodí úspěšně na MČR nebo ligových soutěžích. Dobré je si uvědomit, že určitě nebude dávat obrovské výkony dívka, které je 15 let, a činky zvedá teprve dva roky.

Nakonec bych ráda poděkovala Julii Kyriacou za podzimní líčení, které stihla těsně před svým odletem na Kypr, kde nyní žije.
Také děkuji fotografovi Davidovi Nogolovi, a všem modelkám, za perfektní spolupráci.
Český svaz vzpírání opět odebírá 100 ks kalendářů, a firma AldEkon 40 kalendářů, čímž pomáhají snížit cenu pro ostatní kupující.Čím více kalendářů se tiskne, tím levnější jsou. I jim patří velký dík.
K prodeji je celkem 160 kusů.