Jak vznikl kalendář 2016

Letošní kalendář je jiný v mnoha směrech. Místo u vody se fotilo tentokrát přímo u činek, což ale vzpěračkám rozhodně neubírá na ženskosti. Cílem kalendáře 2016 je ukázat veřejnosti, že vzpírat může opravdu téměř každá, a o svoji postavu se bát nemusí. Fotilo se dvacet vzpěraček, a u každé fotky je napsaná nějaká zajímavost. Samozřejmě se tam toho nedalo napsat moc, takže zajímavosti ještě připíši zvlášť do článku. Najdete tam vzpěračky jak z nejnižší, tak i nejvyšší váhové kategorie. Rozdíly mezi modelkami jsou letos o hodně větší. Nejmladší vzpěračce je 14, nejstarší 44.

A teď něco ke vzniku. Původně jsem chtěla sehnat sponzora, uspořádat závody vzpěraček, druhý den teprve fotit. Třeba se mi to povede některý další rok. Představu jsem měla dost podrobnou, a výhodné by to bylo pro všechny strany. Bohužel, sponzor se nenašel. Měsíc před plánovaným focením jsem zkusila sehnat sponzora pomocí Hithit, ovšem také neúspěšně. Díky sdílení mezi vzpěračkami se ale nakonec přecijen pár dobrých duší našlo. Velký dík patří i letos Karlu Prohlovi, který s kalendářem pomohl nejen finančním příspěvkem. Největším sponzorem byl Český svaz vzpírání, který odebral rovnou 150 ks kalendářů. Dalším sponzorem, který se nás rozhodl podpořit se stalo Sport studio Sandow v Mariánských lázních. Po vytištění přišel ještě jeden nečekaný malý dar z řady vzpěračů. Díky těmto všem máme letos kalendář o třetinu levnější, a i přesto, že vzpěraček bylo na focení téměř dvojnásobek oproti loňsku, mohly všechny dostat větší odměnu.

Protože jsem sponzory neměla včas, ze závodů sešlo, a jen se fotilo. Druhý problém přišel 14 dní před termínem focení. Fotograf prvního kalendáře po několika urgencích napsal, že se omlouvá, a kvůli zdravotním problémům nedorazí. Narychlo jsem tedy sháněla plnohodnotnou náhradu, a našla. Fotograf David Nogol si na nás udělal celý den čas. Musím vyzdvihnout, že na zprávy reaguje okamžitě, je s ním perfektní domluva, respektuje přání zákazníka a zároveň se nebojí vložit i se svým nápadem. Pracuje rychle, pečlivě, dodržuje termíny. Prostě byla radost s ním pracovat. Cena byla také příznivá, a nakonec jsme si koupili mnohem více fotek, než bude v kalendáři.
Za poskytnutí prostor pro focení musím poděkovat Livii Szencziové a jejím kolegům, kteří nás nechali celou neděli ve Smíchov gymu zdarma.
Před focením vzpěračky krášlila moc šikovná vizážistka Julie Kyriacou, která sice není profesionálka, ale má cit, a umí odhadnout, co komu bude slušet. To je při líčení takhle narychlo velmi cenná schopnost. Julie se stejně jako fotograf celý den nezastavila, a odvedla skvělou práci.
K tisku jsem opět kontaktovala Z-studio ze Zlína, a opět jsem byla spokojená. Jsou spolehliví, rychle reagují na dotazy, dokáží nabídnout přesně to, co člověk potřebuje, když se v tom sám dostatečně neorientuje. K malému problému došlo s logem svazu vzpírání, kdy jsem jej neměla k dispozici v dostatečné kvalitě. Rozhodli se jej natisknout podle dodaného jpg, a ve výsledku je logo zeleno-žluté místo modro-žlutého. K reklamaci nakonec nedošlo, ale byli ochotni chybu zdarma napravit, i když k ní došlo pouze z jejich dobré vůle. (Logo bývá standardně požadováno ve formátu, kde se barvy nemohou překrývat)

Chci také poděkovat všem vzpěračkám že přijely, za trpělivost kdy čekaly než se dofotí jiná dvojice, a za ochotu podělit se o cokoliv. Navzájem jsme si půjčovaly co se dalo, aby fotky působily co nejlépe. Děkuji i kamarádovi Lukášovi za poskytnutí skleniček na šampaňské, diky nimž mohla vzniknout prosincová fotka podle mých představ. V průběhu focení se další chlapský názor také hodil, obzvlášť výběr sexy pozadí jsem raději nechala na přítomných mužích, protože výsledná fotka bude v první řadě právě pro muže.
Další díky patří mé rodině - sestra mi kalendáře dopravila do Prostějova, odtamtud máma do Soběsuk, odkud mi je strejda Michal dovezl až k Nymburku. Z Nymburka šla část na svaz, a zbytek mi Luděk Bečvář dovezl do Prahy. Většina kalendářů pak bude cestovat 17.10. do Ostravy na ligu žen.
Za psychickou podporu a konzultace v průběhu celé přípravy musím poděkovat Elišce Pudivítrové, Luďkovi Bečvářovi, své rodině, kamarádkám, i vzpěračům z TJ Bohemians Praha. Díky nim mám pocit, že kalendář není jen pro mě, ale že s ním budou spokojeni i vzpěrači, vzpěračky i ne-vzpěrači. Často jsem musela dělat kompromisy, ale výsledek za to stál.

Pokud si myslíte, že letos jsme vyčerpali všechny hezké tváře, tak se mýlíte. I když vzpěraček v ČR není mnoho, v roce 2017 najdete v kalendáři další naše krásky.